Coworking.

location:

New York, New York.

client:

Coalition Space/Rockefeller Group.

role:

Principal / Diverse Projects.

area:

15,000sf.

budget:

withheld.

date/status: 

2018/proposal.

key points:

practice, invited competition, renovation, interiors, parametric ceiling, flex-use, co-working, event space.

The project involves the rethinking of a 70s era auditorium and even space to create more flexible multi-use spaces that are able to support co-working functions as well. Various scenarios were studied to ensure functionality of the spaces under many possible configurations.

In order to connect the spaces and unify the configurations, a new ceiling system is proposed that mediates between the 45-degree angle of the existing auditorium seating pit to remain (to avoid costly restructuring),  and the orthogonal layout of the rest of the spaces. Additionally, the morphed ceiling grid permits the seamless transition  between double and single height spaces. A central multi-purpose elliptical shaped space acts as a visual and functional hinge, enabling legibility from everywhere in the space. As well as acting as a projection screen for events in the main space, it can be raised and lowered to double the screen size and create a private meeting space.

© 2020 Brian Slocum

brian@tresrobotos.com

usa +1 347 746 8940

mex +52 55 2865 6841